Click here to Sign Up.








Architects Replace Earthquake Devastated Nursery With Reflective Modern Facility

shichigahama tohyama nursery school, takahashi ippei office, japan
photo ©takahashi ippei office

Takahashi Ippei Office built the Shichigahama Tohyama Nursery in 2015. The architecture firm built the school after the previous nursery was damaged in an earthquake just four years earlier. After the devastating earthquake, the architects of Takahashi Ippei were commissioned to design the new facility, which they clad in a series of reflective panels.

The nursery sits in the coastal countryside of the Miyagi Prefecture, just North of Tokyo. The orientation of the structure was designed around a centralized and open courtyard.

shichigahama tohyama nursery school, takahashi ippei office, japan
photo ©takahashi ippei office

Bulbous in shape, the exterior features a variety of both curves and rectangular forms. The reflective panels that envelope the façade are balanced by corrugated metal ceilings and large glass windows, all furthering the fluidity of the structure. The movement of the structure is purposeful to move the eyes towards the internal courtyard.

shichigahama tohyama nursery school, takahashi ippei office, japan
photo ©takahashi ippei office

Additionally, the nursery features numerous open spaces with a retractable gate that when open encourages community spaces and involvement with the school. Although the exterior features horizontal slated reflective panels, the interior, which overlooks the courtyard, was designed to achieve optimal daylighting. With floor-to-ceiling glass walls, the students and staff can view the internal courtyard and an abundance of natural light. The central spaces were created to provide a private and safe place for the children to interact.

shichigahama tohyama nursery school, takahashi ippei office, japan
photo ©takahashi ippei office

The reflective exterior provides privacy as well as fun and interactive design. The panels manipulate light and distort reflections. Unlike more traditional educational structures, the nursery provides a modern interpretation providing a unique and playful space for children and the local community.

photography© takahashi ippei office
information courtesy of DesignBoom

DISCLAIMER: The following project does not feature Alucobond® aluminum composite material (ACM). The “Industry (Architecture)” section of our blog focuses on extraordinary architectural works from around the world. While this project does not feature our ACM, we have included comparable samples to what was used in the project above.

This entry was posted in Industry (Architecture). Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Order Samples  



Tags:


Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>