Click here to Sign Up.








German Headquarters Showcases Company’s Commitment To Innovation With Ultra Modern Design

FAM Magdeburger Forderanlagen pbr Planungsburo Rohling WF  Fassadenbau, Alucobond A2, Photography Christian Bierwagen

The FAM head office in Magdeburg, Germany employs an aluminum composite and glass façade. The curvaceous exterior was achieved with the use of Alucobond A2 material in Sunrise Silver Metallic and Sky Blue finishes. The headquarters was designed by pbr Planungsbüro Rohling AG of Stuttgart to showcase the company’s corporate branding, as well as a commitment towards an innovative future.


Photography ©Christian Bierwagen

The architects utilized the company’s product range as its basis for design. The mechanical engineering experts manufacture materials handling systems.


Photography ©Christian Bierwagen

As the company explains, “The employees of the FAM Group have the know-how for bulk materials handling, mining systems, stockyard systems, mineral processing, loading systems, conveying systems and port technology. More than 50 percent of FAM employees work for engineering.”


Photography ©Christian Bierwagen

Unlike other industrial buildings, the headquarters, located in Southern Magdeburg, makes a bold statement meant to evoke modernism. The building is completely enveloped in large format silver Alucobond panels, which curve to conform to the structure’s rounded orientation.


Photography ©Christian Bierwagen

The heavy use of glass throughout the exterior allows for a light-filled atrium and illuminates the five-story façade with natural light.


Photography ©Christian Bierwagen

The company’s corporate colors were utilized as the blue window reveals and also featured as the Sky Blue Alucobond panels throughout the ground level. Interestingly, the interior features a steel interior elevator, designed and built by FAM, and also features the company’s signature blue.

FAM Magdeburger Forderanlagen pbr Planungsburo Rohling WF  Fassadenbau, Alucobond A2, Photography Christian Bierwagen
Photography ©Christian Bierwagen

In addition to the enveloping glass curtain wall, a glass roof was installed to further enable natural light to penetrate the interior creating a luminous ambiance.

Photography ©Christian Bierwagen

This entry was posted in Projects. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Order Samples  



Tags:


Post a comment

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>