Click here to Sign Up.








German Home Gets Modern Revamp With Reflective Paneled Funhouse Exterior

Wz2, Bernd Zimmermann, Reflective Mirror Home Design, Photography Valentin Wormbs
When contemporizing an existing 1950’s home in Germany, architect Bernd Zimmermann took an unconventional approach. Unable to change the home’s exterior orientation, he utilized innovative interior voids and retrofit the residence in a reflective cladding. The home, now enveloped in a polished stainless steel material, slightly distorts its surroundings.

Standing out in the neighborhood, the House wz2, provides an interplay of light and shadow for passersby. The revamp allowed for a more modern design approach on both the interior and exterior of the structure. Surrounded by traditional residential architecture, the home utilizes a series of “voids” explains Zimmermann to produce more natural light in the interior.

Wz2, Bernd Zimmermann, Reflective Mirror Home Design, Photography Valentin Wormbs

The architect further explains, “While the exterior form of the existing building wasn’t allowed to change, the interior was completely converted. New airspaces and galleries, which connect the different levels, create the favored open living-structure.”

Wz2, Bernd Zimmermann, Reflective Mirror Home Design, Photography Valentin Wormbs

The new exterior cladding allowed the architect to change existing window orientation and add new ceiling-high windows as well. Zimmermann describes, “Existing windows were closed almost completely and replaced by new openings in the roof and walls, with different sizes, forms and functions.”

Wz2, Bernd Zimmermann, Reflective Mirror Home Design, Photography Valentin Wormbs

The minimalistic interior is contrasted by the dark voids and touches of nature such as the tree planted in a centralized location within the home. To further blur and camouflage the home within its surroundings, the windows on the ground floor can be “wide-opened” Zimmermann describes, “…so that the living and dining area inside become unified with the front and back yard.”

Information courtesy of Dezeen and Bernd Zimmermann
Photography © Valentin Wormbs

DISCLAIMER: The following project does not feature Alucobond® aluminum composite material (ACM). The “Industry (Architecture)” section of our blog focuses on extraordinary architectural works from around the world. While this project does not feature our ACM, we have included comparable samples to what was used in the project above.

This entry was posted in Industry (Architecture). Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Order Samples  



Tags:


Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>